dimecres, 16 de desembre del 2009

No es cansen de fer-me la guitza!

Sembla ser que un any més La Plataforma pro tradicions nadalenques catalanes arrenca motors amb la seva campanya nadalenca i ja en són tres edicions! Que no es cansen de donar-me la tabarra?

Doncs sí estimats blocaires, ja fa alguns dies que començo a veure coses que no m’agraden gens, com els tallers nadalencs del passat 12 de desembre per part dels nois i noies de l’Agrupament Escolta Jaume Caresmar d’Igualada, que van posar una paradeta dins del marc de la Fira de Nadal del Barri de Santa Caterina d’Igualada, on grans i petits podien reviure les tradicions nadalenques catalanes obviant-me completament.
Em tornen a marginar altre cop, i es que em deixen de banda fins i tot els més petits, disposaven de materials per a la realització de tions i dibuixos per pintar de caganers, tions o personatges dels Pastorets d’Igualada...
I el que em faltava per veure, els joves escoltes repartint material en contra de la meva persona, un díptic que porta per títol “Decàleg per un Nadal tradicional”. He pogut llegir-hi deu consells per viure les festes tenint la màxima cura, asseguren, de respectar les tradicions nostrades i no sé quantes bajanades més.

També hi he pogut veure que, l’acte central d’aquesta campanya es realitzarà el proper divendres dia 18 de desembre a les 19 al Bar l’Envelat (Carrer Òdena, 37) on es comptarà amb la presència de l’especialista en cultura popular Joan Soler i Amigó, que presentarà el seu llibre Tradicionari del Nadal Català. Pots comptar que em deixaran verd! (tal i com era abans de firmar per la coca-cola...)
Però és que això no és tot! A la nit es durà a terme la segona Festa pro tradicions nadalenques catalanes a la taverna de Cal Macarró de Calaf, on hi haurà un concert del grup de rumba catalana Terratombats. Sí, els mateixos de la cançoneta de l’any passat que tan em va donar pel sac. Pensava que era flor d’estiu però la conya encara dura!

Aquesta colla d’eixelebrats de la plataforma, a sobre, el dissabte 19 es dedicaran a repartir propaganda contra mi, en el que ells anomenen “brigada informativa” pels carrers del centre d’Igualada per tal d’informar els comerciants sobre la importància de la “decoració amb consciència”, no fos cas que sortís la meva magnífica figura als aparadors de les botigues, malgrat que per tothom és conegut que fomento el consumisme, cosa tan sana en aquestes dates.

La veritat és que amb tant de moviment em sento realment cohibit, suposo que encara deu quedar gent que em respecta i em venera... Oi? Oi??